Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

VAC: Dnevnik propustio rok

Nemačka medijska grupacija VAC saopštila je da su predstavnici preduzeća ''Dnevnik Holding'' propustili rok za prihvatanje ponude za preuzimanje udela u visini od 55 odsto, koji VAC grupacija ima u ''Dnevnik Vojvodina Presu''.

Krili podatke o kršenju prava pacijenata

Iako je Međunarodna agencija za atomsku energiju svoj izveštaj o kršenju prava pacijenata u Institutu za onkologiju Vojvodine ministarstvu zdravlja dostavila još u martu, ti podaci su prikrivani do sada, tvrdi za Radio 021 predsednica udruženja "Doktori protiv korupcije", Dragana Jovanović.

Novitet u štrajku

Radnici Noviteta od jutros su u generalnom štrajku, a zahtevi štrajkača su isplata zaostalih plata i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Pacijenti u Kamenici pogrešno zračeni?

Prema izveštaju stručne komisije Međunarodne agencije za atomsku energiju, 70% pacijenata  u Institutu za onkologiju i radiologiju u Sremskoj Kamenici, pored čekanja i do tri meseca, često su podvrgnuti tretmanima kojima im se zrače i zdravi organi.

CIP: Projekat za most za sedam meseci

Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović izjavio je danas Tanjugu da je taj institut napravio generalni projekat za Žeželjev most u Novom Sadu, čija će gradnja koštati oko 60 miliona evra.

Pokretne stepenice do oktobra

U drugoj polovini godine planira se završetak izgradnje škole "Milan Petrović", zamena pokretnih stepenica u pothodniku, kao i početak izgradnje poslovnog centra na Sentandrejskom putu, najavio je za Radio 021 direktor "Poslovnog prostora", Marko Cvijan.  

Žurka za Darju u Nublu

Žurka na kojoj će se sakupljati novac za 28-godišnju Darju Kostić, kojoj je potrebna transplantacija bubrega, biće organizovana večeras u kafe knjižari "Nublu", u Ulici Žarka Zrenjanina 12.

Potvrđene presude za "Laundž"

Vrhovni kasacioni sud odbio je žalbe Tamaša Kolara i Srđana Bovana za ispitivanje pravosnažnih presuda kojima su, zbog požara u kafiću "Laundž" u Novom Sadu, 2008. godine, osuđeni na po sedam godina zatvora.